Zprávy ze Zeleného ostrova

11. 4. 2008 19:47
Rubrika: Nezařazené

Tak jsem se konečně dostal k aktualizaci blogu. Člověk by řekl, že když nemá zaměstnání, bude se nudit, ale nějak se mi to zatím nestalo. Hledání práce zabere docela hodně času. Slídím po různých stránkách a hledám patřičnou práci.

Nejdřív jsem hledal něco v oboru, ale paní z jedné agentury mě vyvedla z omylu a možná, přiznávám, i z mé pýchy, že moje angličtina není tak dobrá na to, abych obstál v pozici, o kterou mám zájem (tzv. Marketing Executive -  výkonný pracovník marketingu). Myslím, že toto byl docela zlom. Už dřív jsem hledal i jiná místa, ale od této chvíle jsem seknul s hledáním "kvalifikovaných" pozic a začal se ohlížet po něčem, kde budu moct mluvit s Iry a procvičovat tak angličtinu. Potřebuji také vydělat nějaké to euro. Život je tu docela drahý. Např. průměrný privát (s 4 Brazilci :---) vyjde na 320 euro, připočtěte k tomu 100 eur na jídlo a nějaké ty drobnosti, které je vždy třeba koupit a jste docela na vysoké sumě. Takže cíl se změnil. A myslím, že dobře.

Ono vůbec hledání práce je zvláštní věc. Člověk si uvědomuje, jak je na ní závislý. Když ji má, stěžuje si a když ne, tak taky. Pro mě osobně je to škola pokory a důvěry v Boha. On zaslibuje, že se o nás postará. Také škola čestnosti. Když už člověk dlouho nemůže nic sehnat, nabízí se trochu zašvindlovat. Jenže ono se to všechno stejně provalí. Myslím tím, psát do dopisů kdovíco všechno neumíte. Bůh mi ukázal, že takhle teda ne. „Důvěřuj mi a hledej moji vůli. Postarám se o to ostatní, i o tvoji práci.“ A tak vzpomínám, jak jsem před čtyřmi roky hledal po škole své první místo. Bůh mi hodně požehnal. Naučil jsem se spoustu věcí. A přišlo to v pravý čas. Někdy čeká, až se úplně vzdáme. Pak požehná. Je zvláštní :-). A je věrný.

Tak, o práci už radši psát nebudu. I když něco úsměvného na závěr. Tzv. Dog Walker si vydělá 15 eur. Kdo máte rád psy a kočky, jeďte do Irska na prázdniny :-). Samozřejmě ani tuto práci není lehké dostat.

V úterý jsem byl na jedné přednášce. The origin of man (Původ člověka). Jsme z opic anebo stvoření? Prvně jsem si říkal, že na to nepudu, už jsem toho slyšel o tomhle tématu hodně. Ale měl jsem přecejenom nějaké otázky a tak jsem se tam nakonec vydal. A vůbec, všude, kde je angličtina, se vyplatí jít. No přednáška byla dost dobrá! Profesor Burgess byl machr v oblasti designu. Jeho titulů bylo asi pět, navrhoval i rakety. Zabýval se hodně i designem člověka. Ale jinak docela obyčejnej příjemnej padesátník. Aspoň tak ho podle stupně šedi jeho vlasů odhaduju. Poukázal na deset základních důvodů, proč lidé nevzešli z opic. Např. naše chodidla jsou hodně odlišná od chodidel opic a evoluční vývoj tohoto typu není možný. Spiritualita člověka, jazyk atd. atd. Evoluce také vysvětluje vše z hlediska nutnosti přežití. Jenže, proč se třeba umíme smát? Evolucionisté řeší spoustu věcí a ti čestní přiznají, že si s nimi neví rady. Nechci se tu přít, nejsem odborník. Spíš mě zaujalo, kolik mýtů je v této oblasti a že lidi často berou evoluci jako argument, proč nevěří v Boha. Kolikrát ale jen přijali to, co se naučili ve škole a sami o tom nikdy víc nepřemýšleli. Bylo zajímavé sledovat studenty mikrobiologie, jak argumentují. Uvědomil jsem si, že jejich postoj byl postoj pýchy. Burgessovi argumenty nebrali ani trochu v potaz, narozdíl od něj, který jejich otázky bral vážně a odpovídal pravdivě. Burgess zmínil, že hodně kapacit z oblasti mikrobiologie věří v Boha. A tak se ptám, jestli tihle studenti, kteří se tváří, že vědí všechno jsou víc než tady tyhle kapacity, které ve svém bádání došli daleko dál. Burgess místo toho měl postoj pokory, byl křesťan a nebál se narovinu říct, že věří, že je tu někdo, kdo nás stvořil. Celá tato přednáška byla o tom, že jsme tzv. „over-designed“, tím se myslelo to, že to že jsme tady, má jistý záměr.

Taky jsem začal chodit na kurz o Islámu. Ten je také moc dobrý. Dověděl jsem se hodně věcí a byl tam taky Daúd (to je jako David), který se stal křesťanem, takže jsme informace měli z první ruky.

Mimoto chodím pravidelně na English Corner, tam se učí angličtina a mluví se o Bohu a každý je zván. Je to prima. Potkávám tam spoustu lidí, třeba Jemeniho z Etiopie anebo BirHeliiho z Panamy, Christofa z Polska, no tady v Irsku zjišťuju, že je to normální. Jinak lidi tam docela chodí, zvlášť ti mladí :-). Simon pak řekne něco krátkého z Bible a pak je diskuse. Třeba dnes to bylo o tom, co vlastně znamenala smrt Ježíše Krista na kříži. Co znamenala pro tebe? 

Dnes mi to psaní blogu moc nejde. Asi se půjdu učit angličtinu. Možná předtím zobnu něco toustového chleba. Taky půjdu modlit :-). A pak hledat práci. A pak spááááááát. No dnes jsem šel ve tři, takže to musím dohnat :-).

A mrkněte na Fotky. 

Mějte se a žijte!

Zobrazeno 1176×

Komentáře

hans

přeju hodně štěstí při hledání práce a bohaté zážitky a zkušenosti

megy

Honzíku, ty seš v Irsku? sem vůbec nevěděla! tyjo..tvoje zážitky jsou přimo fascinující, protože jich je hodně..a jsou fakt zajímavý! wow..tak to je mazec..držím palečky a modlim se,ať tě tam Pán posiluje a ochraňuje!
a ta přednáška o evoluci..to je super, existuje nějaká stránka která by zveřejnovala ten záznam povídání pana Burgessa?

makabrozni-spelunka

ja nevim no, opice se treba taky smejou...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz